false
HjemDJ RanjaBlogg

Blogg

DJ & forfatter

Ord jeg trenger i hverdagen

13.01.21 KL. 06:1

Dolåt
En låt som er lang nok til at DJ-en rekker å gå på do og være tilbake bak spakene i god tid før den er ferdig. Det kan oppstå mange hindringer på veien, så det er viktig å ha litt å gå på. En typisk dolåt bør helst være åtte minutter eller mer.

Antifnatthatt
Jeg har ei venninne som klipper meg. En bieffekt av dette er at denne venninna er over gjennomsnittlig opptatt av hvordan jeg ser ut på håret, og hun kan bli opprørt hvis vi møtes og det viser seg at håret er blitt for langt. I slike tilfeller kan det være på sin plass å bruke hatt, sånn at hun ikke får fnatt når hun ser meg.

Fotografi av hatt og øyne synlig under hattebremmen.
Unngå fnatt, bruk antifnatthatt!

Sytegruppe
Du bestemmer deg for å lage suppe med masse gode ingredienser. Underveis viser det seg at den ene ingrediensen etter den andre er så god at du må ha oppi litt ekstra av akkurat den. Matretten du rører i ligner mindre og mindre på suppe og mer og mer på gryte. Er det suppe? Er det gryte? Nei, det er sytegruppe, og det er kjempegodt!

Birkulasjon
Jeg har en nabo som heter Birk, en fin fyr som ofte sirkulerer i nabolaget, syklende eller gående, syngende, luftende på hunder. Jeg blir alltid glad når jeg sitter i sofakroken og hører at han er i birkulasjon. Stemmen er ikke til å ta feil av.

Det har seg sånn at denne naboen ikke bare er i birkulasjon rundt hushjørnene her, han birkulerer også på internett, med egenkomponert musikk:

Hjernerengjøring
Innimellom kommer man i skade for å høre en fæl låt, og i verste fall kan man få den på hjernen. Denne tilstanden kan vedvare over tid og få alvorlige følger for trivselsnivået. I så fall er det bare én ting å gjøre: spille en bra låt for å rengjøre hjernen, også kjent som hjernerengjøring.

Fotografi av LP-plater og singler.
Det er viktig å ha hjernerengjøringsutstyret tilgjengelig.

Blundeforbind
Sånn maske man kan legge foran øynene for å få sove på flyet.

Snikpussefillisering
Det begynte med at jeg ikke greide å lese hva som sto på platene og CD-ene mine, og til slutt måtte jeg innse at jeg trengte briller. Med brillene fulgte to pussefiller. Jeg kjøpte brilleetui, og med det fulgte en pussefille. Brilleetuiet knakk, og jeg kjøpte nytt, med nok en pussefille. Disse pussefillene som dukker opp både her og der framstår som en høyst tvilsom snikpussefillisering av min tilværelse.

Fotografi av brillepussefiller.
djranja@rotrock.no | +(47)936 50 925 | facebook.com/forfatterranjabojer | facebook.com/djranja