false
HjemDJ RanjaBlogg

Blogg

DJ & forfatter

Alt annet enn sannheten – min romandebut

29.10.14 KL. 09:1

Jeg har skrevet en roman! En vaskeekte roman som kommer ut på Margbok forlag nå i disse dager. Forlaget har laget et knakende flott omslag til boka, og de har også vært til god hjelp under arbeidet med manuset. Det er jeg veldig glad for.

Store deler av handlingen finner sted på Zanzibar (en øygruppe som er en del av Tanzania), og jeg har vært der flere ganger mens jeg har jobbet med boka. Flere av innleggene i denne bloggen er kommet til som resultat av de reisene.

Et sentralt tema i romanen er hiv og aids, både i Norge og i Tanzania. Jeg brukte et år på å sette meg inn i tematikken før jeg begynte å skrive. Veien har vært lang og spennende. Ikke bare har jeg lest haugevis med bøker, offentlige utredninger, leverkårsundersøkelser og blogger, sett filmer og TV-serier; jeg har også besøkt NGO-er som jobber med hiv og aids på Zanzibar, jeg har studert swahili på universitetet i Stone Town, besøkt sykehus på landsbygda og testet meg for hiv. To ganger. Bare for å kjenne hvordan det var.

Forlaget skriver bakpå boka:

«Maria reiser fra Norge til Zanzibar for å nøste opp i en floke som plutselig har overtatt livet hennes. Hun må finne Abdalla, mannen hun traff da hun var der sist. Mannen hun nå nesten ikke klarer tanken på.

Romanen Alt annet enn sannheten tar opp et brennbart tema. Hvor langt er vi kommet i hiv-problematikken? Er vi kvitt våre fordommer? Forfatteren tør ta dypdykket ned i den tunge følelsesspiralen det er når et menneske får den beskjeden ingen av oss vil ha: du har hiv

Den 4. november skal romanen min være tema for en litterær salong på Trondheim folkebibliotek. Bjørn-Erik Hanssen, som selv er forfatter og har bodd i Tanzania, skal samtale med meg. Arrangementet finner sted i Magistratsalen på hovedbiblioteket, inngang fra Kongens gate 2. Det er opprettet arrangement på Facebook, og billetter kan kjøpes på forhånd gjennom Hoopla.

Jeg traff Bjørn-Erik Hanssen for første gang for mange år siden. Han var nemlig fast gjest i mitt program Rotrock (på Studentradio’n), der han presenterte afrikansk musikk. Hanssen er nå aktuell med biografien Glamour for Goebbels om Kristen Heiberg. Dette er hans ellevte bok, og den har lansering 5. november.

Alt annet enn sannheten – som er tittelen på min bok – skal også presenteres med en lanseringsfest i bokbaren på Antikvariatet. Dit kommer selveste Mattis Kleppen og spiller et par låter for oss. Han skal spille musikk med smak av afrikanske himmelstrøk, noe som vil stå fint til boka mi. Forlagsredaktør Lene Westerås kommer også. Lanseringsfesten finner sted 16. november klokka 19.00, og det er gratis inngang. Også for denne festen er det nå opprettet arrangement på Facebook.

Velkommen!

forside

 

April 2016: Bokforlaget er konkurs, og jeg har overtatt restopplaget. Ta kontakt om du vil kjøpe.

djranja@rotrock.no | +(47)936 50 925 | facebook.com/forfatterranjabojer | facebook.com/djranja