false
HjemDJ RanjaBlogg

Blogg

DJ & forfatter

Vil du bidra til en bok om Lillebjørn Nilsen?

07.10.22 KL. 02:1

Falck forlag har invitert meg til å skrive bok om ei norsk plate. Boka inngår i serien Norske albumklassikere, som ønsker å dokumentere mest mulig av norsk musikkhistorie. De gir ut både LP-er, CD-er og bøker etter folkefinansieringsprinsippet. Det vil si at et visst antall mennesker må forhåndsbestille produktet før det settes i produksjon.

Og det er her du kommer inn i bildet.

Jeg vil skrive om en av de norske platene som har betydd mest for meg opp gjennom livet, helt siden den kom ut i 1982, nemlig Original Nilsen.

Har du lyst til å lese den boka? Bli med og bidra! Hvis prosjektet ikke går igjennom, får du pengene tilbake.

RANJA BOJER // LILLEBJØRN NILSEN – ORIGINAL NILSEN Original Nilsen er ei plate spekket med høydepunkter. Lillebjørn Nilsen skriver så du kjenner lukta av kaffe, han skriver så «det kiler i øra og banker i blo’». Tanta til Beate, Crescendo i gågata og Fin frokost peker allerede i retning klassiker, og sånn fortsetter det gjennom hele plata. Lista over medvirkende musikere er lang og imponerende, med navn som Jonas Fjeld, Terje Venaas og Brynjar Hoff. For ikke å nevne Hot Club de Norvège, som satte stemninga allerede på åpningssporet, og som spilte både Tanta til Beate og djangomusikken inn i vår kollektive bevissthet. I boka om Original Nilsen får du lese om innspillingen av plata, om møtet mellom Lillebjørn og Hot Club de Norvège og om hvor mye ei plate kan bety i noens liv.

Forfatteren av boka, Ranja Bojer, har vært DJ i et par tiår, har drevet egen platebutikk og skrevet masteroppgave om musikkalbumet på vinyl i strømmingens tidsalder. Hun har også gitt ut en roman, og skriver om både musikk og andre tema i bloggen rotrock.no. Låtene på Original Nilsen har fulgt henne gjennom livet.

Forhåndsbestill boka på www.bidra.no/bok

Gleder meg!

djranja@rotrock.no | +(47)936 50 925 | facebook.com/forfatterranjabojer | facebook.com/djranja