false
HjemDJ RanjaBlogg

Blogg

DJ & forfatter

Tilværelsens henrivende letthet

03.01.12 KL. 04:1

Jeg liker tango, jeg liker celloer, og kontrabasser med deilig tykke strenger. Jeg liker røde kjoler, rødvin, lange kvelder, lange blikk og lange negler lakkert med rødt. Jeg liker elegante kjoler, høyhælte sko og nylonstrømper med brede blondekanter. Jeg liker velkledde menn, med pene skjorter og hatter. Jeg liker omslagene til Frank Sinatra-plater.

Jeg liker store mengder øl og skitten rockemusikk, gutter med langt hår. Jeg liker å se på musikkvideoer fra nittitallet med brølende menn i flanellsskjorter som kaster seg ut over et svett og hengivent publikum. Jeg liker å stå midt i den verste trengselen på støyende rockekonserter, hoppende opp og ned, gjennomtrukket av svette, glede og eufori, i ett med lyden, bandet, publikum, der alt som eksisterer er den intense musikken, vibrerende gjennom alt jeg er.

Jeg liker språk og litteratur, grammatikk, intrikate ord, ambivalens og ordspill. Jeg liker å skrive. Jeg liker tykke bøker som river tak i meg, drar meg inn i seg og som ikke slipper taket før lenge etter at jeg er ferdig med å lese dem. Jeg liker filosofiske irrganger som antyder at de mest kompliserte fenomener også er de aller enkleste, for dette er noe jeg tror på. Jeg liker bøker som leker med våre oppfatninger av virkeligheten, og filmer som gjør det samme. Jeg liker universiteter og intellektuell diskurs.

Jeg liker å observere små ting. Jeg liker å se sammenhenger, og å tro på dem, men ikke alvorstungt eller skremmende, bare lekende og ufarlig. Jeg tror på alt som bringer lykke, aldri på onde varsler.

Jeg tror på tull og latter, fjolleri og fanteri. Jeg tror man kan spøke med det meste, og at det i enhver spøk finnes en kime av alvor.

Jeg tror på sex, masturbasjon, knulling, puling, fingring, slikking, runking, sikling, suging, slafsing og tafsing, gjerne mens man ser seg i speilet.

Jeg liker å se en stor flokk med kråker mot en mørkeblå himmel en stille vintermorgen. Jeg liker månen som lyser opp en beksvart nattehimmel. Jeg liker fjellene og havet, tette skoger og åpne sletter, grønt gress. Jeg liker lange, varme somre, korte kjoler og varme vinder som kjærtegner beina mine. Å være varm gjør meg avslappet og glad. Jeg liker tropiske strøk, dønninger, strender, palmer og vann, å stupe inn i en bølge, å gå barføtt i vannkanten, jeg liker skygge.

Jeg liker linser og bønner og alle slags grønnsaker. Jeg liker pepperbiff med masse saus og pepperkuler som knuses mellom tennene. Jeg liker røkt fisk, stekt fisk, kokt fisk og bakt fisk. Jeg liker å spise. Jeg liker mørk sjokolade og frisk fruktjuice. Jeg liker barnslig godteri fullt av e-stoffer, jeg liker bruspulver. Jeg liker varm te, vann med kullsyre og apfelschorle.

Jeg liker mennesker; veltalende mennesker, kloke mennesker, morsomme mennesker, vennlige mennesker, mennesker som ikke tar så stor plass. Jeg liker å være sammen med mennesker, å kommunisere, å le, å utveksle ideer. Jeg liker intern humor. Jeg liker ærlige mennesker, medfølende mennesker, sarkastiske mennesker, diplomatiske mennesker, gitarspillende mennesker, boklesende mennesker, sjenerte mennesker, mennesker som smiler. Faktisk så elsker jeg mennesker.

Også liker jeg å være alene.

Nemlig.

 

djranja@rotrock.no | +(47)936 50 925 | facebook.com/forfatterranjabojer | facebook.com/djranja