false
HjemDJ RanjaBlogg

Blogg

DJ & forfatter

Dokumentarfilm om Sør-Indias første kvinnelige drosjesjåfør

07.08.14 KL. 04:1

Selvi ble giftet bort som fjortenåring, til en mann som tvang henne til å gjøre grusomme ting, en mann som mishandlet henne. Første gang filmskaper Elisa Paloschi møtte Selvi var hun atten år. Hun hadde rømt fra mannen sin og søkt tilflukt i et hjem for jenter i lignende situasjoner. Det er nå ti år siden.

Alt for ofte hører vi stygge historier fra India i media, om grusom mishandling og voldtekt av kvinner, om et system som aksepterer slik behandling, om at småjenter blir sett på som et problem som det er en lettelse å få giftet bort. Historien om Selvi starter også slik. Men så forandrer den seg og blir historien om en kvinne som rømte sin vei, som nektet å innfinne seg med de trange rammene patriarkatet hadde bestemt for henne. En kvinne som knuser stereotypiene om hva indiske jenter kan gjøre.

I ti år har Elisa og Selvi kjent hverandre, og i løpet av disse ti årene har Paloschi samlet materiale til denne unike og sterke dokumentaren om den unge jenta som lærer seg å kjøre bil, som starter et eget drosjefirma og som finner styrke og selvtillit på veien. “Jeg ble tiltrukket av Selvi fordi hun var så full av håp, mot og verdighet”, sier Paloschi.

Driving with Selvi er Paloschis andre dokumentarfilm, og den er så godt som ferdig. Nå pågår en kampanje for å samle inn de kronene som trengs for å ferdigstille prosjektet helt. Alle monner drar, du kan donere ned til to dollar.

Driving with Selvi

Nettsiden til kampanjen: https://www.indiegogo.com/projects/driving-with-selvi—3

Nettsiden til filmen: http://www.drivingwithselvi.com/

Og filmens Facebook-side: https://www.facebook.com/drivingwithselvi?fref=nf

Det er viktig for verden å få vite om den brutale behandlingen av jenter og kvinner i dette store og folkerike landet. Men det er vel så viktig å fortelle historiene om de som finner veien ut av offerrollen og som greier å skape seg et nytt liv. Disse menneskene kan vise vei og gi håp. Derfor støtter jeg denne kampanjen og håper at filmen om Selvi får det store publikummet den fortjener.

Jeg avslutter med Selvis egne ord: «I want every girl in India to see this film because I shouldn’t be the only girl to succeed.»

djranja@rotrock.no | +(47)936 50 925 | facebook.com/forfatterranjabojer | facebook.com/djranja